Доступність посилання

ТОП новини

Свободівці пропонують законодавчо заборонити аборти


Народні депутати фракції «Свобода» пропонують заборонити штучне переривання вагітності в Україні, а за проведення абортів, окрім випадків, передбачених законодавством, запровадити кримінальну відповідальність.

Відповідний законопроект депутатів Олександр Сича, Руслана Зелика і Руслана Марцінківа зареєстрований на сайті Верховної Ради 5 квітня.

У пояснювальній записці парламентарі заявляють, що нині близько мільйона подружніх пар в Україні безплідні, з них 868 тисяч пар – у зв’язку з безплідністю жінки (причиною жіночого безпліддя в 80% випадків є аборт). За останні 20 років населення України зменшилося на 5 мільйонів людей.

«Якщо така демографічна динаміка триватиме, то через кількадесят років народ України складатиметься переважно з іммігрантів – вихідців з Азії. Однією з головних причин таких невтішних демографічних тенденцій є легальність аборту», – наголошують свободівці.

У зв’язку з цим депутати пропонують внести низку змін до Цивільного і Кримінального кодексів. Зокрема, Кримінальний кодекс пропонується доповнити статтею про кримінальну відповідальність за аборт, окрім випадків, передбачених законодавством, – карається позбавленням волі терміном від трьох до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

За публічну пропаганду або заклик до аборту депутати пропонують карати штрафом розміром від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів (нині неоподатковуваний мінімум доходів становить 17 гривень).

Свободівці також перераховують у законопроекті випадки, в яких допустиме штучне переривання вагітності: якщо вагітність становить загрозу життю вагітної жінки, наявність медичних показань щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження, доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини в результаті зґвалтування.

Минулого місяця схожий законопроект зареєстрував регіонал Віталій Журавський.
XS
SM
MD
LG