Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього президента Пакистану Мушаррафа викликали до суду через звинувачення у зраді


Первез Мушарраф, фото 31 березня 2013 року
Первез Мушарраф, фото 31 березня 2013 року
Верховний суд Пакистану ухвалив сьогодні, що колишній президент Первез Мушарраф має з’явитися завтра на слухання у справі за звинуваченнями його в антидержавній діяльності, зокрема, через зупинення чинності конституції і запровадження надзвичайного стану у країні 2007 року.

Іще одне зі звинувачень – усунення з посади того ж року голови Верховного суду Іфтіхара Могаммада Чаудгрі; через кілька місяців Верховний суд поновив його на посаді, а нині він, за повідомленнями, головуватиме на процесі над Первезом Мушаррафом.

69-річний нині Первез Мушарраф минулого місяця повернувся до Пакистану по чотирьох роках життя у вигнанні і балотується в парламентських виборах, призначених на 11 травня.

Проти нього в Пакистані вже порушена низка справ, зокрема, щодо вбивства 2007 року провідного на той час опозиційного до влади політика, колишнього прем’єр-міністра Беназір Бгутто, а також щодо вбивства ще одного політичного діяча. За цими справами він перебуває під грошовою заставою.

1999 року генерал Первез Мушарраф захопив владу в Пакистані військовим переворотом, відтак керував країною як президент, обіймаючи одночасно ще низку державних і військових посад, до 2008 року, коли був змушений піти у відставку під тиском усе сильнішої опозиції.
XS
SM
MD
LG