Доступність посилання

ТОП новини

Хворі на ниркову недостатність пікетували Черкаську ОДА (ВІДЕО)


Хворі на на хронічну ниркову недостатність вимагають лікування
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
У Черкасах хворі на хронічну ниркову недостатність розстелили символічний килимок з написом «Доручення президента України – килимок С. Тулуба» під стінами Черкаської облдержадміністрації.

За словами мітингувальників, такий килимок символізує те, що голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб витирає ноги об доручення президента.

«Рік тому, 6 квітня, президент підписав Доручення, яке зобов’язує повністю профінансувати послуги гемодіалізу у «Фрезеніусі». Тому люди сьогодні тут зібралися, бо це коштує їм життя», – каже Олена Стрижак, член пацієнтської організації ЮКАБ.

За словами пацієнтів «Фрезеніусу», після цьогорічних акцій протесту під стінами Черкаської ОДА прокуратура Черкас почала перевірку фінансової діяльності клініки «Фрезеніус».

Між тим, усі районні й міські адміністрації мали укласти угоди із клінікою «Фрезеніус» щодо фінансування послуги гемодіалізу хворих до 1 квітня 2013 року. Втім, за словами депутата обласної ради Любові Майбороди, жоден із 22 управлінь охорони здоров’я не уклав такий договір. Більше того, пацієнти отримують листи від райдержадміністрацій, в яких хворим пропонують звертатися щодо лікування в обласну лікарню, оскільки в районних бюджетах не передбачено коштів на їх лікування у приватному центрі.

Водночас із акцією протесту в Черкасах хворі з хронічною нирковою недостатністю влаштували таку ж акцію у Києві. Там вони вручають килимок президентові.
XS
SM
MD
LG