Доступність посилання

ТОП новини

США закликають Януковича звільнити Тимошенко


Сполучені Штати Америки закликають українську владу звільнити з ув’язнення колишнього прем’єра України Юлію Тимошенко. Про це заявив виконувач обов’язків заступника речника Державного департаменту США Патрік Вентрел.

«США вітають рішення президента України Януковича щодо помилування колишнього міністра внутрішніх справ Луценка і колишнього міністра екології Філіпчука», – йдеться у заяві Вентрела, розміщеній на сайті Держдепартаменту США.

«Це є першим важливим кроком у відповідь на занепокоєння міжнародної спільноти щодо відданості влади України демократії і верховенству права. Ми приєднуємося до закликів Європейського союзу на адресу влади України щодо припинення політично вмотивованого переслідування колишнього прем’єра Юлії Тимошенко і звільнення її з в’язниці», – йдеться в заяві.

7 квітня президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі – колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.
XS
SM
MD
LG