Доступність посилання

ТОП новини

Власенко попросить ВАСУ змінити рішення про мандат через нові обставини


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко надішле заяву до Вищого адміністративного суду України про перегляд рішення щодо позбавлення його депутатського мандата.

За його словами, це пов’язано з «нововиявленими обставинами». «Такими обставинами, зокрема, є те, що вже після рішення суду я брав участь, не будучи ні депутатом, ні адвокатом, у судових справах у справі Щербаня, як захисник Тимошенко», – заявив Власенко на засіданні тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року.

«Відсутність у мене посвідчення адвоката й відсутність у мене депутатського посвідчення, і моя участь у цьому судовому засіданні беззастережно підтверджує, що я не здійснював і не здійснюю адвокатську діяльність, а дію на інших правових підставах у цьому судовому засіданні», – наголосив Власенко .

При цьому він прогнозує, що ВАСУ відмовить у задоволенні його заяви.
6 березня Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження депутата Верховної Ради, захисника екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

Суд ухвалив таке рішення за позовом голови Верховної Ради Володимира Рибака, який аргументував це суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.
XS
SM
MD
LG