Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті розпочався новий проект ЮНІСЕФ


Під час зустрічі голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо і директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ґвідо Бельтрані з головою Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайлом Вишиванюком у вівторок офіційно оголосили про початок нового проекту у сфері репродуктивного здоров’я і здоров’я матері та дитини.

За словами Ґвідо Бельтрані, цей проект унікальний, бо «спрямований не лише на оптимізацію охорони здоров’я, а й на забезпечення потреб пацієнтів, тих, які отримують медичну допомогу». «Ми хочемо вплинути на менталітет людей, ми хочемо зробити гарні зрушення в їхній поведінці, щоб їхня поведінка була спрямована на охорону здоров’я», – сказав керівник Швейцарського бюро співробітництва в Україні.

У рамках проекту «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я і здоров’я матері та дитини» проводитиметься навчання медичних і соціальних працівників, інформаційно-роз’яснювальна робота серед пересічних українців для «зміни менталітету».

Юкіе Мокуо навела дані дослідження ЮНІСЕФ: в Україні 30 відсотків вагітних палять, кожна п’ята вагітність є небажаною. В Західній Україні, зокрема, в Івано-Франківській області ці показники нижчі, завдяки спільним українсько-швейцарським проектам за останні роки істотно зменшилася смертність малюків і матерів. Тому, за словами керівника представництва ЮНІСЕФ в Україні, для пілотного проекту вибрано Івано-Франківщину: «це буде приклад для решти України».

Тривалість проекту – три роки, до 2015-го. Бюджет – два мільйони швейцарських франків.

Пілотний проект проводитиметься в Івано-Франківській, Житомирській, Рівненській областях та в Криму.

За 15 років завдяки Програмі українсько-швейцарського співробітництва в Україні та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в охорону здоров’я України інвестовано 110 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG