Доступність посилання

ТОП новини

«Росія пішла в наступ на українську авіацію» (огляд преси)


Київ – У Кремлі хочуть самостійно модернізувати літаки без узгодження з іноземним розробником вже до серпня 2013 року. Експерт газети «День» розцінює це як прямий наступ на українського авіавиробника. Адже літаки, які потребують модернізації у повітряному флоті Росії, переважно українського виробництва. Експерт вважає, що тут йдеться більше про політичний тиск, аніж реальні наміри самостійно виробляти літаки. Україна не повинна допустити розірвання співпраці з Росією, адже для неї реалізація цього сценарію означає втрату одного з основних ринків збуту. «Поставки здійснюються у дуже невеликих обсягах у Латинську Америку, на Близький Схід чи Африку. Але для нової авіаційної техніки основним ринком збуту є Росія», – наголошує експерт. Водночас забезпечуючи «тепличні» умови своїм товарам та відтісняючи таким чином українські літаки з внутрішнього ринку, Росія забуває про ризики. Один з них полягає в тому, що для напрацювання нової авіаційної науково-технічної бази потрібно чимало часу, а існуючі розробки не завжди дотягують до українських аналогів. Докладніше йдеться в статті «Росія пішла в наступ на нашу авіацію».

«Чому реформи балету в Національній опері України зі скандалом провалилися?» – у статті під таким заголовком газета «День» розповідає про затвердження нового керівника цеху балету Національної опери, який може зупинити осучаснення репертуару театру і призвести до сірості та буденності в столичній Мельпомені.

Сергій Власенко має намір повернутися у Верховну Раду. Поновити повноваження народного депутата він планує у Вищому адміністративному суді та Європейському суді з прав людини. Однак, як пише «Комерсант Україна», в адміністрації президента не стали всерйоз сприймати звинувачення колишнього народного депутата, а представники Партії регіонів запевнили журналістів видання, що підстав для його повернення до парламенту немає. Публікація називається «Сергій Власенко шукає шляхи назад».

Навчання через інтернет поступово знаходить своїх прихильників і в Україні. Газета «Голос України» розповідає, які виші надають студентам можливість дистанційного навчання для молоді, яка через певні причини не має можливості навчатися на стаціонарі. Серед переваг такого навчання те, що не потрібно щоденно відвідувати заняття й конспектувати лекції, останні надсилають безпосередньо викладачі в електронному вигляді. Для кожного студента складається індивідуальний план. Однак, нині не всі українські виші, що надають можливість дистанційного навчання, можуть похизуватися високою якістю інтернет-сервісів, як, наприклад, закордонні. Досі немає університетів, які надавали б таку послугу безплатно – за навчання на відстані також необхідно платити. А ще дистанційна освіта не передбачає навчальної практики, бо створена для тих, хто не може навчатися на місці. Ще однією проблемою є те, що в Україні не всі роботодавці приймають такий диплом. Докладніше розповідається в матеріалі «Тримай дистанцію в освіті. Тонкощі навчання».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG