Доступність посилання

ТОП новини

Ніяких юридичних наслідків для Луценка касаційне рішення у справі про недбалість не має – адвокат


Рішення Вищого спецсуду за підсумками розгляду касації у справі про службову недбалість не має для Юрія Луценка ніяких юридичних наслідків. Про це у коментарі Радіо Свобода сказав адвокат Луценка Ігор Фомін.

«За цим вироком йому було на 2 роки обмеження волі і це обмеження волі вже минуло: він більш ніж 2 роки перебував під вартою, і було застосовано поглинання менш суворого покарання більш суворим (тобто мова йшла про 4 роки позбавлення волі). Відповідно, кінцеве покарання він отримав за двома вироками, це – 4 роки позбавлення волі, 3 роки обмеження права обіймати керівні посади. Будь-якого юридичного або фактичного значення сьогоднішнє рішення суду для Луценка не має», – зазначив Фомін.

На засіданні у середу Вищий спецсуд із розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у чинності рішення Печерського районного суду Києва від 17 серпня 2012 року, яким колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка було засуджено до 2 років обмеження волі за службову недбалість.

3 квітня Вищий спецсуд залишив у чинності вирок Печерського районного суду Києва, яким Луценка було засуджено до 4 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при виділенні квартири, пенсії та нарахування стажу водієві, а також при організації святкування Дня міліції в 2008-2009 роках.

7 квітня президент України своїм указом помилував Юрія Луценка.
XS
SM
MD
LG