Доступність посилання

ТОП новини

Роман Ландік вимагає покарання для Марії Коршунової


Луганськ – 11 квітня Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних та кримінальних справ має розглянути касаційну скаргу на вирок депутатові Луганської міської ради Романові Ландіку. Торік Ленінський районний суд Луганська засудив сина колишнього народного депутата, впливового діяча Луганщини Володимира Ландіка до трьох років умовно за побиття моделі Марії Коршунової. Своєї провини Ландік-молодший не визнає досі. А напередодні у ЗМІ з’явилася інформація про відкриття кримінального провадження проти Коршунової.

Кримінальне провадження за заявою Романа Ландіка відносно Марії Коршунової Ленінський районний відділ міліції відкрив ще 12 грудня минулого року. Справу відкрито за фактом завдання депутатові легких тілесних ушкоджень.

У коментарі Радіо Свобода Роман Ландік сказав, що кримінальне провадження відносно Марії Коршунової вдалося порушити внаслідок набуття змін до Кримінально-процесуального кодексу України. Ландік-молодший продовжує наполягати: справа проти нього сфабрикована. Але нині він переживає не лише за себе, а й за репутацію Віктора Януковича. Адже Президент два роки тому, каже Роман Ландік, назвав його винним ще до рішення суду. На думку депутата міськради, Януковича підставили, і він помилився. Роман Ландік проводить аналогії з іншими помилками глави держави:

«Він виступав до того, як були пред’явлені звинувачення, і сказав, ніби, я винний. І вам через пресу повідомляли, що Чехов – це український поет. Невже вам не зрозуміло, що він просто тупо помилився», – каже Роман Ландік.

Тепер же Ландік-молодший збирається звертатися до Європейського суду з прав людини.

«Головне, щоб справедливість перемогла. Я виграю Європейський суд з прав людини, але я хвилююся. Я написав звернення президентові, що Європейський суд може засудити дії президента, і прошу у нього виправитися. Може, він мав на увазі покарати винних? Тому що всі свідки показали одне і те ж. Коршунова порушила закон, Коршунова хуліганила, Коршунова кинула в мене склянкою, Коршунова рознесла мені голову. Я в неї навіть жодного разу не влучив у відповідь, але свідки говорили, що міліція їм говорила, що потрібно надати зворотні свідчення (хоча ніхто їх не давав) через те, що президент так сказав», – зазначає Роман Ландік.

Він сподівається на позитивне для себе рішення при розгляді його касаційної скарги.

Адвокат Коршунової вважає, що справу буде закрито

Водночас, на думку адвоката Марії Коршунової Володимира Ракова, інформація про відкриття кримінального провадження проти його клієнтки з’явилася у ЗМІ напередодні не випадково, а саме через цей розгляд касації Романа Ландіка.

У коментарі агенції «Інтерфакс-Україна» адвокат зазначив, що коли справа була ще в суді першої інстанції, сторона Ландіка зверталася із заявою про порушення кримінальної справи за завдання тілесних ушкоджень, але тоді Ландіку відмовили. Адвокат вважає, що суд чітко висловився за даним фактом і не побачив у діях Коршунової складу злочину. На думку Володимира Ракова, цього достатньо, аби справу закрили.

Громадський діяч Ярослав Мінкін, який два роки тому брав участь у мітингу біля Луганської міської ради з вимого справедливого суду за побиття депутатом дівчини, і зараз готовий підтримати Марію Коршунову.

«Ми готові вийти, і я думаю готові вийти люди по всій країні. Такі речі просто за межею добра і зла. І, звичайно, це дуже ганебно: чоловік пише заяву на дівчину, нібито, вона його побила. Це навіть не по-пацанськи. Я думаю, Ландіку так буде зрозуміліше», – прокоментував Ярослав Мінкін.

19 січня минулого року Ленінський районний суд Луганська засудив Романа Ландіка за побиття дівчини до 3 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном 2 роки. Суд тоді визнав Романа Ландіка винним у побитті Марії Коршунової, вчиненому в ніч на 5 липня 2011 року в одному з ресторанів Луганська.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG