Доступність посилання

ТОП новини

Президентський полк допомагав ліквідувати аварію в Бортничах


Майже 300 військових окремого полку президента України і 101-ї бригади охорони генерального штабу Збройних сил України залучалися до робіт із ліквідації аварії на станції аерації в Бортничах (Київська область).

Як повідомили в департаменті преси й інформації Міністерства оборони України, військовослужбовців ЗСУ викликали близько 2:00 через неможливість подолати прорив.

«У зв’язку з небезпекою просування важкої техніки дамбою, перенасиченою талою водою, було вирішено вручну передавати мішки з піском до місця промивки», – наголошується в повідомленні.

Оскільки самої дамби дістатися було неможливо, солдати кидали у воду мішки з землею, піском і глиною, які підвозили машинами, прокладаючи шлях до прориву. Співробітники станції, рятувальники й армійці власноруч наповнювали мішки піском і несли близько 200 метрів, щоб створити шлях для рятувальних машин.

Прорив локалізували близько 3:00. О 5:45 сьогодні роботи на станції в Бортничах вже завершили, а витік води припинили шляхом спорудження перемички і зміцнення обвалування в місці промивки.

«Залучення великої кількості людей було необхідним через те, що повністю розмило й затопило дорогу до мулових полів, і техніка не могла пройти. Тому єдиним і можливим засобом оперативної ліквідації прориву та запобігання розширенню масштабів події стало залучення особового складу для виконання робіт вручну», – наголосили в Міноборони.

За даними департаменту преси й інформації Міноборони, загалом у ліквідації аварії на станції аерації були задіяні близько 600 осіб і 36 одиниць спеціальної техніки.
XS
SM
MD
LG