Доступність посилання

ТОП новини

За новими правилами вже штрафують на Кіровоградщині – водії


Кіровоград – Доповнення і нововведення до правил дорожнього руху, що вступають в дію з 15 квітня, підвищать безпеку й уніфікують норми відповідно до міжнародних стандартів, стверджують у ДАІ. Водії ж Кіровоградщини кажуть, що більшість нових правил – це лише нові можливості для того, щоб законно відбирати гроші у водіїв.

Денні ходові вогні або ближнє світло, знаки, що позначають неякісне дорожнє покриття та інші нововведення – все це, за твердженням ДАІ, має покращити реакцію водіїв на ситуацію на дорогах.

«Із 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкненні денні ходові вогні. У разі їх відсутності – ближнє світло фар», – розповідає інспектор сектору профілактичної роботи управління ДАІ УМВС України в Кіровоградській області Світлана Олійник.

«Ближнє світло фар не всім по кишені»

Представники кіровоградського об’єднання водіїв «ДАІ не дай» обома руками «за» світло вдень. Це дійсно загострить увагу і підвищить безпеку. Проте турбує те, що відносно незначна кількість авто має заводську комплектацію ходовими вогнями. Використовувати ж ближнє світло фар не всім по кишені.

Заплатити 700 чи 800 гривень за лампочку. Це буде складно
Олександр Сидоренко
«Заплатити 700 чи 800 гривень за лампочку. За одну. А одна вона не продається. Лише в комплекті – 2 лампочки. Мені, як звичайному громадянину, це буде складно», – скаржиться активіст групи «ДАІ не дай» Олександр Сидоренко.

Зазвичай лампи для ближнього світла використовують за наших дорожніх реалій трохи більше року. За новими правилами, їх експлуатація зростає у 10 разів. Отже, міняти доведеться чи не щомісяця. Водії пропонують замість денних ходових фар включати габаритні, проте вже переконалися – їм цього робити не дозволять.

«Вже є штрафи з цього приводу. Хоч говорять, що перший час будуть попереджувати. Але у нас у Кіровоградській області вже штрафують за це. До мене вже зверталися і я можу надати позовні заяви щодо ближнього світла фар», – обурюється активіст Сидоренко.

Те, що інспектори ДАІ вже почали працювати за нововведеннями до того, як вони почали діяти, представники прес-служби відомства спростовують. Про такі випадки нічого не знають.
Спочатку – дороги, потім – нові правила
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Знакам «Кінець дороги з удосконаленим покриттям» місце на кордоні – Сидоренко

Не може стримати емоцій Олександр Сидоренко і щодо того, де встановлюватимуть знак, який попереджатиме водія, що той далі їхатиме по бездоріжжю, «Кінець дороги з удосконаленим покриттям».

Встановлення, виготовлення потребує якихось грошей. Це просто банальне відмивання грошей
Олександр Сидоренко
«Це при в’їзді в Україну, перед кордоном, що ось тут закінчується нормальна дорога, має стояти попереджувальний знак. Все, що вони ввели, воно й так існує. Але чогось стало по-іншому називатися. Будь-які зміни потребують фінансового вливання. Встановлення, виготовлення потребує якихось грошей. Це просто банальне відмивання грошей», – резюмує активіст групи «ДАІ не дай».

Олександр Сидоренко готується захищати себе у суді й допомагати у цьому іншим автомобілістам. Свій судовий досвід називає практично на сто відсотків успішним. Загалом на Кіровоградщині, за моніторинговими даними активістів руху, по 92% усіх протоколів суди виносять рішення на користь водіїв. Ще 4% – це ті випадки, коли водії і не намагалися відстоювати свої права. І лише у 4% протоколів зафіксовані реальні порушення.
XS
SM
MD
LG