Доступність посилання

ТОП новини

Мер Черкас: камінь спотикання – не виконком, а міський голова


Припинення роботи виконкому може призвести до колапсу в місті. Про це Радіо Свобода заявив керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев, коментуючи рішення більшості депутатів Черкаської міської ради щодо розпуску виконавчого комітету

«Існує ризик, що повністю зупиниться надання адміністративних послуг населенню міста Черкаси, а також зупиниться ухвалення в оперативному режимі важливих для міста рішень», – сказав Кудрявцев.

За його словами, серед цих рішень – внесення оперативних змін до бюджету, фінансування комунальних підприємств чи галузей, яке потрібно постійно перерозподіляти. «Це постійні, часом непомітні рішення про перекриття руху, коли відбуваються певні заходи. Перелік таких рішень великий, і якщо виконком буде недієздатним, життя у місті, по суті, буде прямувати до колапсу. Тому депутати мали б усвідомлювати свою відповідальність і водночас пропонувати свої варіанти виходу із ситуації, в якій місто може опинитися», – зауважив Микола Кудрявцев.

За його словами, час, за який має бути затверджений новий склад виконкому, не лімітований законодавством. Тому він припускає: якщо депутати не погоджуватимуться із пропонованим міським головою новим складом виконкому, тяганина з його ухваленням може тривати «нескінченно довго, аж до закінчення каденції нинішньої міської ради».

Натомість міський голова вважає, що новостворену «ситуативну більшість» у складі представників Партії регіонів, Комуністичної партії, «Батьківщини», УДАРу і «Фронту змін», яка сьогодні проголосувала, цікавить не розпуск виконкому, а зняття міського голови.

«Очевидно, що камінь спотикання – це міський голова. Всі ці постріли – це, так би мовити, спроби «пограти м’язами». Загалом в організаторів був план сьогодні вийти на 45 голосів. Дуже активно працювали силовики майже по всіх депутатах вільних демократів, але зламався тільки Денис Жмаєв. Усі інші встояли, тому я загалом задоволений цим результатом. Люди витримали удар, шалений тиск з боку правоохоронних органів, погрози, але не злякалися, а продовжували займати свою чітку позицію», – зауважив міський голова Черкас Сергій Одарич.

Водночас він натякнув, що може не підписати рішення, тим самим зупинивши його дію. «Я ще не розглядав те рішення, яке роздали перед засіданням з-під поли стосовно розпуску виконавчого комітету. Я б хотів ознайомитись із підставами розпуску більш детально. Якщо підпишу це рішення, то буду пропонувати новий склад виконкому, адже у повноваженнях міського голови – виносити таку пропозицію. Але маю великі сумніви, що це рішення буде підписане», – додав він.

Сьогодні депутати міської ради Черкас вирішили розпустити виконавчий комітет і припинити повноваження заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади і керуючого справами.
XS
SM
MD
LG