Доступність посилання

ТОП новини

Голова Меджлісу поскаржився на «етнічну чистку» кримських татар у структурах влади


Мустафа Джемілєв, архівне фото
Мустафа Джемілєв, архівне фото
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив у четвер, що протягом останніх трьох років відбувається, за його словами, справжня «етнічна чистка» від кримських татар у всіх структурах влади Кримської автономії.

Були звільнені понад двадцять фахівців, які обіймали в автономії відносно відповідальні посади, і головним мотивом їхнього звільнення було те, що їх рекомендував на ці посади Меджліс, заявив Джемілєв на виїзному засіданні комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин у Сімферополі, повідомила прес-служба Меджлісу.

Відтак він висловив упевненість, що цей комітет мав би ініціювати створення спеціальної парламентської комісії з залученням Генеральної прокуратури, щоб розслідувати таку «кадрову політику» керівництва автономії. У цій політиці вочевидь наявні ознаки корупції, дискримінації за національною ознакою і політичними мотивами, вважає Мустафа Джемілєв, який є також головою підкомітету з питань етнополітики, прав корінних народів і національних меншин згаданого комітету Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG