Доступність посилання

ТОП новини

Яценюка допитали через «перешкоджання ним роботі міліції», справу про стеження за ним закрили – «Батьківщина»


Арсеній Яценюк під час інциденту в Чернівцях
Арсеній Яценюк під час інциденту в Чернівцях
Партія «Батьківщина» повідомила, що лідера однойменної фракції Арсенія Яценюка в четвер допитали як свідка у кримінальному провадженні, яке порушили за фактом його втручання в діяльність працівників правоохоронних органів.

При цьому слідчий повідомив, що провадження за заявою самого Яценюка щодо незаконного стеження за ним закрили, мовиться в повідомленні.

Яценюк же продовжує вимагати негайно розслідувати факт зовнішнього спостереження за ним у Чернівцях і «притягти до кримінальної відповідальності невстановлених осіб або керівництво УМВС чи УСБУ в Чернівецькій області за дачу незаконного наказу щодо стеження за народним депутатом України», повідомила партія. За словами Яценюка, «такі дії містять ознаки злочину і є втручанням у діяльність народного депутата».

Арсеній Яценюк наприкінці минулого місяця заявляв, що викрив автомобіль, із якого за ним велося незаконне, на його думку, зовнішнє спостереження протягом перебування в Чернівцях. За його версією подій, одне з двох підозрілих авт вдалося зупинити, на місце події викликали міліцію, яка виявила в осіб, які були в машині, «засоби прихованого зв’язку, що були в робочому режимі», а в салоні машини – «фотоапаратуру та засоби стаціонарного та переносного зв’язку з інвентарними номерами державної установи».

Тоді ж чернівецька обласна міліція повідомляла, що розслідує цю заяву, але водночас почала кримінальне провадження за статтею про втручання в діяльність працівників правоохоронних органів у зв’язку з діями народних депутатів Арсенія Яценюка, а також Геннадія Москаля. За цим повідомленням, працівники міліції, на яких поскаржився Яценюк, на службовому транспорті здійснювали заходи, що «не були пов’язані з діяльністю народних депутатів», коли їх заблокували невідомі особи і викликали народних депутатів Яценюка і Москаля; як заявили правоохоронці, при цьому депутати оглянули службовий автомобіль, «у тому числі і багажне відділення, в якому були предмети та речі», і провели «особистий обшук працівників міліції».
XS
SM
MD
LG