Доступність посилання

ТОП новини

Українські повії – найулюбленіші у світі (європейська преса)


Прага – Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що угода ЄС з Україною про асоціацію не направлена проти Росії. А українська кінозірка світового рівня Ольга Куриленко розповідає журналістам про своє дитинство в українському Бердянську, про щасливий третій шлюб із американським актором Дені Хастоном та про «вічну дружбу» з Томом Крузом, ще перед фільмом Oblivion («Забуття»). Європейська преса вже віднесла Україну до «найулюбленіших маршрутів сексуальних туристів».

Польська Gazeta Wyborcza публікує запевнення посла ЄС в Україні поляка Яна Томбінського, який заявив, що угода про асоціацію між ЄС та Україною не спрямована проти Росії. Вона, як наголошує європейський дипломат, може навіть призвести до покращення стосунків між Україною та Росією. «Умови угоди про асоціацію не є негативним інструментом, направленим проти Росії, чи якоїсь іншої країни. ЄС зацікавлений у добрих стосунках між Україною та Росією, а ця угода з ЄС може покращити такі стосунки. Адаптація України до європейських стандартів товарів і послуг забезпечить свій ефект і на російському ринку», – наголосив Ян Томбінський у Києві. Він також додав, що «приєднання України до Митного союзу (Росії, Казахстану й Білорусі) такого ефекту не принесе».

Лондонська Daily Telegraph публікує розлоге інтерв’ю зі знаменитою українською кінозіркою Ольгою Куриленко, яка вже прославилася як «несподівана дівчина Джеймса Бонда», а сьогодні грає разом із американцем Томом Крузом у новому фантастичному американському бойовику режисера Джозефа Косинського Oblivion («Забуття»). Робі Коллін, що розмовляв з Ольгою для лондонського видання саме у зв’язку з прем’єрою Oblivion, каже, що
«кіно-кар’єра Ольги Куриленко почалася ще з Москви, коли вона, юна 15-річна моделька, отримала свій перший 30-доларовий гонорар». Сама Ольга згадує, що вона купила на свій перший заробіток тепле пальто на вуличному ринку, бо, як уродженка теплого українського півдня (Бердянськ на Азові), не могла звикнути до лютих російських холодів. Ольга розповідає про свою зустріч у Голлівуді з Томом Крузом, незадовго до початку зйомок Oblivion, як він видався їй відразу ж «милим, привітним та настільки відкритим», що сказав українці: «Тобі подобається, якщо я стану твоїм другом назавжди». Газета також інформує про те, що 33-річна українська кінозірка народилася в українському портовому місті Бердянську, що їх із мамою, коли Ользі було 3 роки, покинув батько, як вони бідували відразу ж після розвалу Радянського Союзу, стояли у величезних чергах за хлібом. Куриленко живе нині вже в третьому шлюбі, з американським 50-річним актором Дені Хастоном. Тут знаменита українська кінозірка зізнається, що премудростям життя слабкої статі у цьому складному світі вчила її мама. Робі Коллін не приховує захоплення красою Ольги Куриленко, її жіночою досконалістю.

Чеська IDNES інформує про «найулюбленіші маршрути секс-туризму у світі» і виділяє трійку найпривабливіших у цьому плані країн:Філіппіни, Україну та Бразилію. Газета, серед іншого, зауважує, що в Україні «проституцію підживлює бідність». Тут також відзначено, що для когось, може, дивно, що Україна стала такою привабливою для сексуальних туристів. Але чималу роль відіграло тут скасування Києвом у 2005 році віз для чужинців (із ЄС). Хоча проституція в Україні нелегальна і, за офіційними даними, тут нараховується менше ніж дві тисячі проституток та все ж, на думку газети з Праги, таких українок значно більше. «Причинами проституції є дуже часто невтішні фінансові справи українських жінок. Між проститутками є молоді працівниці, студентки, котрі таким чином покращують свій бюджет», – констатує IDNES.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG