Доступність посилання

ТОП новини

Неучасть жінок у житті держави призводить до екстремізму – заступник держсекретаря США


Київ – Українські жінки мають активніше брати участь у житті держави, в її економічному і суспільному розвитку. Жінки в Україні повинні усвідомлювати свої права, відповідальність і рівність можливостей із чоловіками. Тим більше, що у світі є чимало прикладів, коли жінки обіймали посади лідерів держав та урядів. Нині на міжнародному форумі за участю жінок-підприємець у Києві, Тера Саненшайн з цього приводу зазначила:

Необхідно поліпшити діалог і взаєморозуміння між чоловіками і жінками
– Приїхавши 11 квітня до Києва, я насамперед подивилась будинок, де народилась «залізна леді», прем’єр-міністр Ізраїлю Голда Меїр. Україна дала світові чимало видатних жінок!

А сучасні українки мають більш активно долучатись до економічного, суспільно-політичного життя країни. Адже потенціал жінок величезний! Подивімось на факти: жінки у різних куточках світу обіймають посади президентів, керують урядами.

Мені здається, що, говорячи про гендерну рівність, про взаємини між жінками і чоловіками, варто пам’ятати про взаєморозуміння між ними. Я вважаю, що необхідно поліпшити діалог і порозуміння між чоловіками і жінками. Спільна праця і взаєморозуміння між жінками і чоловіками – це запорука і шлях до поліпшення життя, розвитку суспільства і рівності у ньому.

– В Україні справді небагато жінок, які обіймають високі посади у владних інституціях, у політичних партіях чи у бізнесі.

У світі ж, згідно з критеріями ООН, кількість жінок у політиці й економіці має бути не меншою, ніж 30 відсотків – це потрібно для нормального функціонування державної машини.

Що мають зробити українки для успішного «походу» у владу і бізнес?

Україні треба активніше використовувати потенціал жінок, який повинен бути спрямований на розвиток суспільства, держави
– Світові проблеми у цілому не можна вирішувати, не залучаючи жінок, це ж половина людства. Наголошую: Україні треба активніше використовувати потенціал жінок, який повинен бути спрямований на розвиток суспільства, держави.

Тож я вважаю, що жінок треба залучати у суспільне життя, у політику, в економічні й соціальні процеси. Самі жінки повинні розуміти важливість своєї участі у житті країни. І в Україні, і по цілому світу ми, жінки, за це боремось.

– А яким чином досягти успіху?

Не треба відбирати владу у чоловіків – треба пояснити чоловікам, що час поділитися нею з жінками
– Потрібні віра, відчуття належності до громади. Треба налагоджувати контакти з громадою і необхідно працювати. Необхідна упевненість у своїх силах. А ще сучасні жінки мають вчитися, вивчати досвід успішних жінок, бути розумними, знаходити можливості розв’язувати наявні у державі й суспільстві проблеми.

Подивімось, до чого призводить неучасть жінок у державному, економічному, громадському житті? Ми отримаємо брак порозумінні і толерантності, верховенство сили над законом, зростання екстремізму. Не треба відбирати владу у чоловіків – треба пояснити чоловікам, що час поділитися нею з жінками.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG