Доступність посилання

ТОП новини

Луценко припускає, що проти нього можуть порушити ще одну справу


Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає порушення проти нього нової кримінальної справи. Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».

На запитання, чи можлива нова кримінальна справа проти нього, Луценко відповів: «Звісно. Я навіть знаю, що заново стали перевіряти мою діяльність на посаді міністра, починаючи з 2005 року».

«Випереджаючи наступне запитання, заявляю: тікати або переховуватися не буду. Як не робив цього перед арештом, хоча мене попереджали всі кому не лінь, навіть виштовхували з країни», – додав лідер «Народної самооборони».

У відповідь на запитання, чим, на його думку, керувалася влада, ухваливши рішення випустити його на волю, Луценка заявив: «Мені не важливо, чому вони мене випустили, мені не важливо, на що вони при цьому розраховували. Я точно знаю, що робитиму. А робитиму я все, від мене залежне, аби цієї влади в Україні не залишилося».

Юрій Луценко також прокоментував заяви щодо того, що його, можливо, випустили не зовсім законно. «Послухайте, хай вони собі сушать голову... Чи я винен, що вони нормально не можуть ні посадити, ні звільнити?» – зазначив він.

7 квітня президент України Віктор Янукович помилував колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який перебував за ґратами з грудня 2010 року.

Низка експертів і політиків опісля вказала на те, що омбудсмен Валерія Лутковська не мала права робити подання з проханням про помилування Луценка (на підставі якого зрештою і звільнили колишнього міністра), оскільки не має на те повноважень. Зокрема, з такою заявою виступила напередодні народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель.
XS
SM
MD
LG