Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську впорядкували місцевий «Бабин Яр»


Сьогодні у Дніпропетровську завершили впорядковувати Червоноповстанську (Розстрільну) балку – місце, де у роки Другої світової війни відбувались масові розстріли єврейського населення. Про це Радіо Свобода повідомили в громадській організації «Аджутор».

В акції, яка тривала два дні, взяли участь студенти дніпропетровських вишів та представників єврейської громади – загалом понад 200 волонтерів.

Вони висадили кілька сотень дерев і квітучих кущів, прибирали сміття, встановили сміттєві баки. Також планується посадити біля стадіону квітучі кущі і плодові дерева. Сміттєві баки державний університет виготовив за свої кошти, а анонімний благодійник виділив кошти на фарбу і пензлики.

«Ми намагаємося об'єднати всі зусилля: національних громад, іноземних студентів, громадських організацій, волонтерів і влади, якщо ми не об'єднаємося, то ніколи не вирішимо нашу проблему. В майбутньому ми плануємо навести лад і в інших балках», – голова правління громадської організації «Аджутор» Світлана Іванова.


Червоноповстанська балка у Дніпропетровську – місцевий «Бабин Яр» – місце, де в роки Другої світової війни від рук нацистів загинуло понад 11 тисяч євреїв. Засмічення цього ландшафтного та історичного об'єкту почалося ще в 2004 році і набуло масштабів екологічної проблеми, кілька разів там фіксували значні зсуви ґрунту.
XS
SM
MD
LG