Доступність посилання

ТОП новини

Тiла трьох гірників шахти «Чайкине» підняли на поверхню


На шахтi «Чайкине» держпідприємства «Макiїввугiлля» знайшли тiло третього гiрника, який зник безвісти пiд час аварiї в недiлю. Про це повідомили в прес-службi теруправлiння Держгiрпромнагляду України в Донецькiй областi.

За повідомленням «Макіїввугілля», тіла всіх трьох загиблих уже підняли на поверхню.

Комісія з розслідування причин аварії почала роботу безпосередньо на місці трагедії у вибої.

За словами керівника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області Миколи Ільченка, зараз на місці тривають роботи з дегазації місця аварії. Попередня причина аварії – викид газу метану й обвал гірничої породи.

Андрій Шишацький, голова Донецької облдержадміністрації запевнив, що сім’ї загиблих отримають грошові компенсації. «Родинам загиблих на шахті будуть робити виплати, згідно з законом і в повному обсязі. Там включені всі фонди, в тому числі фонд страхування», – заявив Шишацький.

Прокуратура вже веде розслідування – в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зроблений відповідний запис. Відомості з цього факту кваліфіковані як порушення правил безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки, що спричинило загибель людей.

Аварія на шахті «Чайкино» в Макіївці сталася вчора. Викидом були заблоковані 9 шахтарів, із них шестеро самостійно піднялися на поверхню. Двоє гірників загинули, одного вважали зниклим безвісти.
XS
SM
MD
LG