Доступність посилання

ТОП новини

Львівська картинна галерея носитиме ім’я Бориса Возницького


Львівській національній галереї мистецтв присвоєно ім’я колишнього її директора, мистецтвознавця Бориса Григоровича Возницького.

Відповідний наказ було видано Міністерством культури України 12 квітня 2013 року з метою увічнення пам’яті видатного діяча культури України.

З проханням про присвоєння Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницього до Президента України Віктора Януковича звернувся трудовий колектив галереї.

Президент підтримав дану ініціативу і надіслав листа міністрові культури в якому зазначив: «Цей видатний діяч зробив безцінний внесок у збереження та примноження національного культурного надбання і популяризацію українського мистецтва. Він самовіддано присвятив себе музейній справі, становленню та розвиткові Львівської галереї, яка під його багаторічним керівництвом стала знаним осередком культури».

Борис Возницький, мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, загинув у ДТП на Львівщині 23 травня 2012 року.
XS
SM
MD
LG