Доступність посилання

ТОП новини

Шкляр перевидав роман про українця, який переміг спецслужби Москви


Читачі про творчість Василя Шкляра
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Читачі про творчість Василя Шкляра

Київ – У понеділок у Києві презентували перевидання роману Василя Шкляра «Елементал», який, за словами автора, є «психологією українського переможця». Презентувати перевидання власних книг письменник Василь Шкляр не любить. Однак для свого найулюбленішого роману робить виняток.

Роман «Елементал» є історією про українця, вояка французького Іноземного легіону, який отримує надзвичайне завдання: вивести з окупованої Чечні дочку генерала, на яку полюють російські спецслужби.

Це про сучасного «чорного ворона» – українця, який вступає у двобій із московськими спецслужбами і виходить переможцем
Василь Шкляр
«Багато хто із моїх прихильників любить його навіть дужче, ніж «Чорного ворона», бо це історія про сучасного «чорного ворона» – українця, який вступає у двобій із московськими спецслужбами і виходить переможцем. Це найгостросюжетніший мій роман», – пояснює Василь Шкляр.

В основі «Елементала» – реальна історія порятунку дружини першого президента Чечні Алли Дудаєвої – знайомої Василя Шкляра, а сама книга має потрійну розв’язку.

Що ж до написання роману, то, за словами автора, не обійшлося без містичних збігів.

«Є один епізод, де один інгуш намагається пояснити природу тероризму і каже: «Ви побачите, як ми ще заб’ємо клин у Москві, а вилізе він у Нью-Йорку». Минуло два місяці і у Нью-Йорку сталася трагедія з «близнюками»», – зазначає Василь Шкляр.

Шкляр дивуватиме читачів «Отаманшею Марусею»

Тим часом численні прихильники творчості письменника радіють кожній нагоді зустрічі з улюбленим письменником. Серед них і Віктор Нагорський. Його особисто твори Василя Шкляра вражають «документальністю, яка викликає довіру», а також «справжньою українською мовою», що змушує читача вдосконалювати свою мовну культуру.

Він прагне робити сьогодні те, що колись давно інші мужні люди робили зі зброєю в руках
Віктор Нагорський
«Прийшов, щоб потиснути йому руку за його мужність, наснагу, за те, що він прагне робити сьогодні на весь голос те, що колись давно інші мужні люди робили зі зброєю в руках», – наголошує читач.

Уперше роман «Елементал» був надрукований у 2001 році, після чого його неодноразово перевидавали не лише у друкованому вигляді, але і як аудіокнигу.

Наразі ж до перевидання готується ще один роман Василя Шкляра: «Кров кажана». Його вихід заплановано на початок червня.

Окрім того, письменник інтригує своїх читачів і зовсім новим твором – «Отаманшею Марусею» – історією про українську Жанну д’Арк. За словами автора, цей роман теж має скоро побачити світ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG