Доступність посилання

ТОП новини

Гайдук: не маю доказів, чи замовляла Тимошенко вбивство Щербаня


Свідок у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, бізнесмен Віталій Гайдук не підтверджує і не заперечує провини екс-прем’єра Юлії Тимошенко в причетності до організації вбивства.

«Прямих доказів, що Юлія Тимошенко є замовником убивства Щербаня, я не маю. Але я не маю і інших доказів, що вона не є, тому що я не знаю», – сказав Гайдук.

Свідок заявив про це, відповідаючи на запитання захисту екс-прем’єра.

За словами Гайдука, в грудні 1995 року між корпорацією «Індустріальний союз Донбасу», співвласником якої був Щербань, і корпорацією «Єдині енергетичні системи», яку на той час очолювала Юлія Тимошенко, була укладена угода щодо поставок газу в Донецький регіон. Таким чином відносини між двома компаніями стабілізувалися.

Юлію Тимошенко на допит Гайдука не доставили. Суддя заявила, що на адресу суду надійшов акт про те, що екс-прем’єр не побажала бути доставленою на засідання суду. Захисник Тимошенко Сергій Власенко на це зауважив, що Тимошенко не відмовлялася від участі в засіданні.

Генпрокуратура звинувачує екс-прем’єрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка в організації вбивства Євгена Щербаня в 1996 році. Вони звинувачення відкидають.
XS
SM
MD
LG