Доступність посилання

ТОП новини

У світі засуджують вибухи в Бостоні і закликають покарати винних


Президент Європейської ради Герман ван Ромпей висловив співчуття у зв’язку із загибеллю людей під час вибухів в американському Бостоні і різко засудив цей напад.

«Люди, винні в звірячих актах, повинні бути притягнуті до відповідальності», – йдеться в заяві ван Ромпея, поширеній у Брюсселі.

«Європейський союз висловлює своє співчуття і підтримку американському народу і уряду», – зазначив голова Євроради.

Засудила вибухи і висловила солідарність зі США також верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон.

«Наші думки – з сім’ями тих, хто втратив близьких, і ми бажаємо якнайшвидшого одужання пораненим», – йдеться в заяві Аштон.

Президент Європарламенту Мартін Шульц і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу також висловили співчуття родинам загиблих і заявили про необхідність якнайшвидше знайти винних у нападах.

«Хочу від імені комісії висловити глибокі співчуття родинам загиблих і поранених під час жорстоких нападів у Бостоні. Ми засуджуємо всі форми насильства і залишаємося солідарними з нашими американськими друзями в цей сумний день», – сказав Баррозу.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун назвав вибухи «ще більш жахливими через те, що вони сталися під час події, відомої об’єднанням людей зі всього світу».

Співчуття висловив і президент України Віктор Янукович. «Із великим сумом в Україні сприйняли звістку про теракти в місті Бостоні. На жаль, спортивні змагання, які слугують справі миру й об’єднують людей, стали місцем кривавої трагедії. Україна рішуче засуджує тероризм у будь-яких його проявах та виступає за активні дії міжнародної спільноти із викоренення цього ганебного явища», – цитує Януковича його прес-служба глави.

Президент Росії Володимир Путін засудив «варварський злочин» і запропонував допомогу Росії.

Внаслідок двох вибухів, що сталися вчора у фінішній зоні бостонського марафону, загинули три людини, щонайменше 140 людей були поранені. Ніхто не взяв на себе відповідальності за напади.

Американські слідчі під керівництвом ФБР вивчають відеозаписи вибухів.

Президент США Барак Обама пообіцяв знайти і покарати винних.

XS
SM
MD
LG