Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині виробників, що підняли ціни на хліб, запідозрили у змові


Дніпропетровське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевіряє факти необґрунтованого підвищення цін на хліб, повідомила в вівторок голова територіального відділення Антимонопольного комітету України Наталія Кучугура.

За її словами, відомство проводить перевірку щодо двох хлібокомбінатів Дніпропетровська – ПАТ «Хліб» та хлібозаводу № 9, які одночасно підвищили вартість своєї продукції.

«Ми опитували ці підприємства і не бачимо об’єктивних причин для того, щоб майже в один день ці підприємства підняли ціни на свою продукцію. Ця справа ще триває, але ми вже її закінчуємо досліджувати. У нас є докази того, що дійсно змова була», – сказала Наталія Кучугура.

Раніше у Дніпропетровській облдержадміністрації зазначали, що на Дніпропетровщині цінова ситуація на ринку хліба є стабільною, до наступного врожаю область повністю забезпечена зерном. Хлібопекарські підприємства області щомісяця отримують борошно із аграрного фонду та регіонального стабілізаційного фонду за цінами, на 10–15% нижчими від ринкових, аби не піднімати ціни на продукцію.

Населення Дніпропетровської області хлібом забезпечують 15 великих хлібопекарських підприємств та 68 міні-пекарень.
XS
SM
MD
LG