Доступність посилання

ТОП новини

У післявиборчому насильстві у Венесуелі загинули не менш як сім людей


Прихильники Енріке Капрілеса проти спецзагонів поліції, Каракас, 15 квітня 2013 року
Прихильники Енріке Капрілеса проти спецзагонів поліції, Каракас, 15 квітня 2013 року
Не менш як сім людей загинули наразі у Венесуелі внаслідок проявів насильства після оголошення результатів президентських виборів, повідомила в вівторок генеральний прокурор країни Луїза Ортега. Вона не уточнювала, де і за яких обставин це сталося.

За її словами, затримані 135 людей.

Масові протести з застосуванням насильства спалахнули ще в понеділок у столиці Каракасі й інших місцях країни після того, як виборчі органи Венесуели оголосили, що, за результатами позачергових президентських виборів, які відбулися в неділю, на посаду президента обраний Ніколас Мадуро, дотепер виконувач обов’язків голови держави і віце-президент за попереднього венесуельського керівника-соціаліста, небіжчика Уго Чавеса.

При цьому, за офіційними даними, він отримав 50,78 відсотка голосів, а його головний суперник Енріке Капрілес – 48,95 відсотка; в абсолютних цифрах його перевага склала ледь більше як 270 тисяч голосів. Капрілес заявив, що під час виборів були численні порушення і що він вимагає повного перерахунку бюлетенів, але Мадуро відмовився.

Енріке Капрілес Радонскі був головним суперником і попереднього президента Уго Чавеса на виборах минулого року і тоді відстав на 11 відсотків голосів. Соціаліст і популіст Уго Рафаель Чавес Фріас іще за життя, борючись із раком, прямо заявляв, що в разі смерті хотів би, щоб на чолі держави став його соратник Ніколас Мадуро Морос.
XS
SM
MD
LG