Доступність посилання

ТОП новини

Чому Янукович боїться підпускати людей до Межигір’я? (Огляд преси)


Київ – Верховна Рада знову провалила голосування за дату призначення виборів у Києві. Ситуація дедалі більше стає абсурднішою, переконує газета «День». Влада розуміє: столичні вибори вона програє. Тому головна її мета – затягування часу. А от хто мав би бути зацікавлений у виборах, то це опозиція. Однак, як зауважує видання, опозиціонери елементарно не можуть забезпечити присутність своїх делегатів і не вельми активно підтягують свої сили. А ще треба вміти домовлятися. Ґрунт для цього є. Про можливість і шляхи до компромісу газета розмірковує в статті «Гра у київські вибори».

Вибори столичного мера і Київської міськради можуть бути розведені в часі, попереджає експерт газети «Україна молода». За його даними, міський голова може бути обраний, але без команди. Тобто Партія регіонів дасть обрати мера-«англійську королеву», яка відкриває-закриває сесію й зачитує рішення. Експерт видання назвав такий компроміс «кісткою» для опозиції та міжнародної спільноти.

Янукович вже давно мав би звикнути, що його особа і все, що з ним пов’язане, викликає підвищену увагу. Резиденція Межигір’я – не виняток. Адже на його утримання українці витрачають мільйони, оскільки це вважається офіційним офісом президента, себто адміністративною будівлею. Відтак люди мають право приходити туди, як на Банкову, де розташована адміністрація президента. Однак охорона і близько не підпускає до Межигір’я, що є прямим порушенням закону, наголошує дописувач тижневика «Країна». Він вважає, що Межигір’я – це ерогенна зона Януковича. Бо які підстави боятися за державну безпеку, якщо люди збираються на чималій відстані від резиденції? А у випадках, коли підходять близько, то це завжди мирні збори. Інакше як дитячими страхами Януковича дописувач це пояснити не може.

Україна на сьогодні залишається серед країн із найменшими показниками споживання наркотичних анальгетиків у медичних цілях, стверджує газета «Голос України». Доступ до знеболення в країні – одна з найтяжчих тем для обговорення і вкрай важке завдання для вирішення. Насамперед для самого пацієнта. Хоча цей біль лікується, і весь світ дозволяє це робити. Окрім України, де онкологічно хворі продовжують помирати в муках, наголошує газета.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG