Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче провести всесвітній космічний форум


Україна претендує на проведення Всесвітнього астронавтичного конгресу 2016 року – найпрестижнішого в світі наукового форуму фахівців у галузі космічних технологій. Резолюцію з проханням надати Україні право на проведення форуму сьогодні в Дніпропетровську одностайно ухвалили учасники міжнародної конференції «Космічні технології: теперішнє і майбутнє» – фахівці з 22 країн світу.

Вони звернулись до організаторів зібрання з проханням зважити на космічні досягнення України, яка за підсумками 2012 року увійшла до двадцятки провідних космічних держав світу.

За словами представників галузі, приймати Всесвітній астронавтичний конгрес так само престижно, як Євро чи інше спортивне змагання такого масштабу, – на нього має зібратись не менше 3 тисяч вчених світового рівня.

Як зазначив генеральний директор дніпропетровського конструкторського бюро «Південне» Олександр Дегтярьов, найближчий астронавтичний конгрес відбудеться у Пекіні, там і має бути вирішене питання, де зустрічатимуться 2016 року. Якщо заявку України схвалять, то представницьке наукове зібрання відбудеться у Києві, який має більш розвинену інфраструктуру, аніж космічний центр України – Дніпропетровськ, повідомив Дегтярьов.

«Ми маємо буквально в понеділок зробити остаточне представлення матеріалів нашої заявки від України. Ми зібрали багато листів підтримки з боку відомих великих компаній світу, космічних агенцій Європи, Азії, Південної Америки, є у нас підтримка», – сказав Олександр Дегтярьов.
XS
SM
MD
LG