Доступність посилання

ТОП новини

Працівники «ArcelorMittal Кривий Ріг» вступили в колективний спір із адміністрацією комбінату


Первинна профспілкова організація ПАТ «ArcelorMittal Кривий Ріг» (Дніпропетровська область) від імені трудового колективу підприємства ухвалила в середу рішення вступити в колективний спір з адміністрацією і власником металургійного комбінату.

Як повідомляється в протоколі засідання профкому «ArcelorMittal Кривий Ріг», рішення про вступ у колективний спір ухвалене після того, як адміністрація проігнорувала вимоги, викладені на конференції трудового колективу 4 квітня.

За даними з профспілки, до адміністрації підприємства висунули низку вимог, зокрема щодо перегляду кадрової політики, спрямованої на скорочення чисельності працівників комбінату.

Раніше профспілкова організація комбінату «ArcelorMittal Кривий Ріг» зверталася до президента України з проханням вплинути на власника підприємства й вирішити проблему з масовими скороченнями працівників. Перед цим робітники виходили на акцію протесту.

За українським законодавством, для врегулювання колективного спору наймані працівники формують і затверджують свої вимоги та подають їх на розгляд власникові або його представникові. Власник зобов’язаний розглянути ці вимоги у триденний строк. Крайнім заходом для вирішення спору є страйк.

За офіційними даними адміністрації підприємства, упродовж 2012 року на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» умовами програми добровільного звільнення скористалися 926 працівників (2,8% від загальної чисельності працівників). Середня сума виплаченої компенсації тим, хто звільнявся в обмін на гроші, склала 46 тисяч гривень на одну людину.
XS
SM
MD
LG