Доступність посилання

ТОП новини

Жорстокість дітей – це наслідок жорстокості та байдужості дорослих?


Насилля над восьмикласницею однієї з маріупольських шкіл, про яке дізналися через розміщення відео в інтернеті і про яке розповіли телеканали, примусило замислитися, звідки береться така жорстокість у дітях.

Уповноважений з прав дитини Юрій Павленко вважає, що жорстоку поведінку дітей провокує жорстокість і байдужість дорослих.



Хочу допомогти і тій дівчинці, над якою знущалися, і тим дітям, які це робили
Юрій Павленко
«Я хочу допомогти усім цим дітям: і тій дівчинці, над якою знущалися, і тим дітям, які це робили. Я їду захистити і одну дитину, й інших дітей. Усі вони є жертвами байдужості дорослих. Таке моє попереднє бачення, а висновки будуть після детального вивчення ситуації на місці», – наголосив уповноважений.

Юрій Павленко закликав дорослих повідомляти йому, а також представникам інших служб, про всі випадки насилля та жорстокого поводження з дітьми. Це передбачає, зокрема, й законодавство.
Павленко: моє завдання – допомагати дітям, які потрапили у біду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:18:04 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Таємниця усиновлення заважає проводити належний нагляд за усиновленими дітьми. Ця проблема стала очевидною після випадку в Краснодоні, де багатодітна мати вбила двох усиновлених дітей

16.04.2013
Вбивство усиновлених дітей вплинуло на сумлінність соцпрацівників?

Дітей, яких убила Світлана Оклей, їй допомогли знайти і усиновити журналісти далі

Законопроект про скасування таємниці усиновлення, розроблений уповноваженим з прав дитини, зараз проходить експертну оцінку. Сам Юрій Павленко уточнює, що він виступає за обмеження доступу до інформації про усиновлення, зокрема, для біологічних батьків. Поширення інформації про усиновлення, на думку уповноваженого, потребує згоди всиновителів.

Усі діти потребують сім’ї для нормального розвитку. Будинки сімейного типу частково вирішують цю проблему.

Зараз розгорівся скандал навколо одного з перших будинків сімейного типу в Україні – будинку Тамари Май.

16.04.2013
Вихованці сиротинця судяться з матір’ю-вихователькою

«Про нас можна було знімати фільм жахів» – колишні вихованці далі

Уповноважений з прав дітей в ефірі Радіо Свобода пообіцяв зважено підійти до цієї ситуації.
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG