Доступність посилання

ТОП новини

Позиція Тетчер щодо СРСР імпонувала українській діаспорі


Політика Маргарет Тетчер по-різному вплинула на людей, які виростали у Британії за часів її керівництва. Дочка українських біженців до Великої Британії Надія Дюк, випускниця Оксфордського університету, яка сьогодні є Віце-президентом Національного фонду за демократію у США каже, що саме політика Маргарет Тетчер дала їй старт у житті.

«Я отримала освіту у школі граматики завдяки системі, яка була створена Маргарет Тетчер. Я, як дочка біженців з України, яка не мала жодних родинних коштів в класовому англійському суспільстві, завдяки своїм знанням і таланту змогла здобути найкращу освіту», – говорить Надія Дюк.

«Пам'ять про неї в Англії не завжди позитивна. ЇЇ боротьба з профспілками не була прийняттям з розумінням та підтримкою, її війна з Аргентиною була трохи дивною. Але українська громада в Англії була вдячна за її позицію відстоювання свободи. ЇЇ бачення Радянського Союзу було таким, як і бачення Рональда Рейгана, – як тюрма народів – і вона разом з Рейганом створили умови, які згодом привели до незалежності України», – розповіла Надія Дюк в інтерв'ю «Голосу Америки».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG