Доступність посилання

ТОП новини

Депутати посварилися через неособисте голосування


Представники опозиційних фракцій Верховної Ради України заблокували трибуну парламенту. Вони вимагають перегляду законопроектів, під час ухвалення яких було зафіксоване голосування депутатів за своїх колег.

Опозиція вимагала переголосувати закон про ратифікацію угоди про увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць СНД у Великій вітчизняній війні 1941-45 років, а також законопроект, яким вносилися зміни до законодавства про боротьбу з корупцією.

Представники опозиції оприлюднили відеодокази, що підтверджують голосування за ці рішення одних депутатів за інших.

Однак спікер Володимир Рибак не погодився з ініціативою опозиціонерів і запропонував замість переголосування направити копії фотографій, на яких зафіксовано голосування депутатів за своїх колег, у регламентний комітет для з’ясування обставин.

Біля трибуни виникла словесна суперечка між депутатами від опозиції, які блокували трибуну, і лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим.

Інцидент закінчився тим, що голова Верховної Ради України Володимир Рибак достроково закрив засідання парламенту. Після цього депутати почали розходитися.
XS
SM
MD
LG