Доступність посилання

ТОП новини

23-річна очільниця Черкаської філармонії: не можу сказати, чому саме мене обрали (ВІДЕО)


Ольга Сисоєва про своє призначення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Ольга Сисоєва про своє призначення

Черкаси – Черкаську обласну філармонію очолила 23-річна представниця Партії регіонів Ольга Сисоєва. Поки що як виконувачка обов’язків. Дівчина не приховує, що отримала цю посаду саме за сприяння однопартійців. Водночас вона вважає, що директором філармонії не обов’язково має бути музикант. Головне, щоб керівник був гарним організатором і менеджером. Між тим, колишній директор Черкаської філармонії Антанас Петраускас переконаний, що дівчину призначили на посаду «авантюристи», які мають свої плани на цей заклад.

23-річна черкащанка Ольга Сисоєва впродовж останніх п’яти років зробила карколомну кар’єру. Спочатку вона працювала адміністратором на приватному підприємстві, згодом журналістом у черкаській газеті. А на місцевих виборах 2010 року Ольга Сисоєва пройшла до міської ради як четвертий номер партійного списку Партії регіонів. Відтоді дівчина лише на керівних посадах: як очільниця Черкаського міського Палацу молоді, а нині як виконувачка обов’язків директора обласної Черкаської філармонії. Своє останнє призначення вона коментує так:

Не можу сказати, чому саме мене обрали
Ольга Сисоєва
«Не можу сказати, чому саме мене обрали. Пропонували мене на цю посаду депутати з фракції Партії регіонів Черкаської міської ради. Ми цю кандидатуру розглянули і вирішили дати дорогу молоді».

Спеціальна освіта – не обов’язкова?

Між тим, Ольга Сисоєва вважає: щоб бути директором обласної філармонії, спеціальна освіта – не обов’язкова. На її думку, керівникові такого закладу насамперед потрібні здібності організатора та менеджера.

«Тому я б не говорила, що це має бути саме музикант або диригент, або скрипаль, або щось у такому руслі. Це людина, яка має насамперед отримати навики організатора. Я працювала в закладі культури – у Палаці молоді. Це державний заклад, де діють ті ж законодавчі норми, що й у філармонії. То в схематичному плані практично одне і те ж, – зауважує новопризначена виконувачка обов’язків. – Єдине, що тут рівень набагато вищий в концертній діяльності і тут заслужені та народні артисти України. Тому в цій галузі потрібно буде здобувати нові навики. Але я не думаю, що це досить складне завдання, щоб із ним не впоратися», – каже Сисоєва.

Водночас Ганна Величко, художній керівник Черкаського міського Палацу молоді, який Ольга Сисоєва очолювала більше року, каже: її колишня директорка, хоч і молода, однак, має здібності справжнього керівника.

«Коли нам призначили Ольгу Валеріївну директором, ми також були трошки збентежені цим призначенням. Але коли вже почали з нею працювати, то ми зрозуміли, що це людина хоч і молода, але вона креативна, у неї багато нових ідей. Так, вона вимоглива і вміє ухвалювати зважені рішення. Робота нашого закладу за цей час вийшла на новий рівень», – зауважила у коментарі Радіо Свобода Ганна Величко.

Екс-директор: мета «авантюристів» – приміщення філармонії

Натомість колишній директор Черкаської обласної філармонії Антанас Петраускас очолив заклад, маючи 15-річний стаж роботи у галузі культури. Заслужений діяч культури, який понад чверть століття присвятив філармонії, нині не може зрозуміти мотивацію призначення молодої дівчини на таку важливу посаду.

І ці «авантюристи», які підвели цю дівчину, у них власна мета – недобудовані приміщення філармонії
Антанас Петруаскас
«Я за те, щоб молодь була підготовлена, щоб молодь ішла вперед. Але ж є посадові вимоги. Таку організацію як філармонія повинні очолювати фахівці, які мають досвід. Як може 23-річна дівчина, яка ще нічого не знає, і, мабуть, не знає, що таке скрипковий ключ, про що вона може говорити з тим же Олександром Дяченком (головний диригент камерного оркестру)? Не вина цієї дівчини, в жодному разі. Вона, можливо, ще в своєму житті не все розуміє. Може вона амбітна, тому іде на це. Але ж її підвели старші, сиві люди. І ці, я так би назвав, «авантюристи», які підвели цю дівчину, у них власна мета – недобудовані приміщення філармонії», – переконаний він.

На думку міністра культури Леоніда Новохатька, виконувачка обов’язків директора Черкаської обласної філармонії Ольга Сисоєва не повинна в майбутньому бути керівником цього закладу. Він переконаний, що її вік, попередній життєвий досвід і попередні посади не відповідають тому закладові, який вона нині очолює.

Ця людина не повинна очолювати філармонію у подальшому
Міністр культури Новохатько
«Я з губернатором мав розмову. Я висловив свою категоричну точку зору, що ця людина не повинна очолювати філармонію у подальшому. Губернатор зі мною погодився і сказав, що він не збирається далі ініціювати її призначення», – сказав в ефірі Радіо Свобода Леонід Новохатько.

Антанас Петраускас залишив посаду директора Черкаської обласної філармонії рік тому. Впродовж цього року його наступник, засновник Черкаського камерного оркестру Олександр Дяченко лише виконував обов’язки очільника закладу, оскільки його кандидатуру не виносили для затвердження на сесію обласної ради. Незабаром же у Черкасах розпочнеться конкурс на заміщення вакантної посади директора Черкаської філармонії, у якому може взяти участь будь-хто охочий. Обрати нового очільника закладу мають до початку червня. Доки триватиме конкурс, обов’язки директора виконуватиме Ольга Сисоєва.
  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG