Доступність посилання

ТОП новини

«День здоров’я» – 20 квітня можна безкоштовно обстежитися без паспорта


Київ – 20 квітня в Олександрійській клінічній лікарні міста Києва проходитиме «День здоров’я». Ця благодійна акція стала вже традиційною, оскільки проходить третій рік поспіль. Лише за один день на консультацію до лікарів різноманітного профілю зазвичай приходить понад тисячу пацієнті, в яких, окрім безлічі серцево-судинних захворювань, виявляють навіть рак. Про це Радіо Свобода розповів головний лікар медзакладу Роман Василишин. Він наголосив, що на консультацію можуть приходити громадяни з усіх куточків України і без пред’явлення документів.

– Із якою метою Олександрівська лікарня проводить «День здоров’я»?

– Мета «Дня здоров’я» – це наближення надання медичної допомоги до пересічного громадянина. Це ми в суботу і будемо робити. Ми просто хочемо показати своєю суботньою працею, що наша лікарня відкрита для всіх пацієнтів. Ми – багатопрофільна лікарня і всі лікарі за всіма медичними профілями, які в нас є, будуть в суботу надавати безкоштовно консультативну медичну допомогу.

– Акція проходить третій рік поспіль, починаючи з 2011 року. Скільки, зазвичай, пацієнтів у цей день звертаються за медичною консультативною допомогою?

– Як засвідчив досвід, достатньо багато людей приходить – від тисячі до півтори. Порахуйте, якщо за рік наша поліклініка в цілому приймає приблизно 100 тисяч пацієнтів, то за один день більше ніж тисячу – це багато.

– А з якими проблемами приходять найчастіше?

60-70 відсотків із усіх захворювань, з якими приходять – це серцево-судинні
– 60-70 відсотків із усіх захворювань, з якими приходять – це серцево-судинні. Найбільше завантажені кардіологи, тому що в Україні найбільша захворюваність цими хворобами.

Крім того, ми завжди, упродовж двох років, виявляємо випадки раку, про які люди навіть не знали. Ми робимо під час днів здоров’я операції, тому що є такі випадки, коли люди потребують нагальної медичної допомоги. Це не якийсь великий відсоток, який зможе вплинути в цілому на стан здоров’я навіть мешканців Києва, але навіть якщо ми одного громадянина врятуємо – це вже варто робити.

– Хто має змогу прийти на консультації, лише кияни?

Можуть приходити люди з усією України. Ми не вимагаємо ні паспорта, ні посвідчення
– Можуть приходити люди з усією України. Ми не вимагаємо ні паспорта, ні посвідчення. Якщо є у людей якась медична документація, то просимо принести її, тому що це полегшить і пришвидшить надання консультативної допомоги.

– Хто з лікарів буде проводити консультації?

– Ми запрошуємо всіх дорослих зі всіма проблемами. Консультації будуть проводити висококваліфіковані фахівці з кардіології, ревматології, неврології, дермато-венерології, нефрології, гастроентерології, терапії, інфекційних хвороб, ендокринології, загальної хірургії, судинної хірургії, нейрохірургії, ЛОР, офтальмології, гінекології, урології. Будуть проводити прийом пацієнтів, починаючи з 9:00 за адресою: вулиця Шовковична 39/1, корпус 4 (консультативна поліклініка).
  • Зображення 16x9

    Наталка Коваленко

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2005 року. Магістр Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Народилася на Полтавщині 1984 року. Кореспондентка та редакторка сайту Радіо Свобода

     

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG