Доступність посилання

ТОП новини

Посол ЄС Томбінський прогнозує покращення безпеки українців у разі приєднання України до ЄС


Голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський прогнозує покращення умов безпеки громадян України у разі приєднання України до ЄС.

«Я посилаюся на так звану м’яку безпеку, яка передбачається верховенством права, демократичними інституціями, а також суспільними очікуваннями людей, що вони живуть у країні, яка може громадянам забезпечити безпеку їхнього повсякденного життя та їхнього майбутнього. Європейський союз може запропонувати кращі умови безпеки для громадян України, тому що ЄС забезпечує безпеку для мільйонів людей у Європі (серед країн-членів ЄС), надаючи їм правові інститути та співробітництво», – сказав Томбінський, про що повідомляє агентство «Українські новини».

Разом з цим він зазначив, що якщо говорити про відносини із країнами, що не є членами Євросоюзу, то в цьому контексті ЄС не несе загроз для безпеки інших країн.

Зокрема, він наголосив, що Євросоюз має гарні відносини як із Росією, Китаєм, так і зі США.

«Це проект, що не містить недоброзичливих намірів (до інших країн), ЄС не заснований на виключенні, він заснований на приєднанні (інших країн). Таким чином, приєднуючись до ЄС, Україна не створить ніяких проблем, ніяких загроз Росії», – додав Томбінський.

Крім того, посол навів приклад інших країн Південної, Східної та Центральної Європи, що приєдналися до ЄС і мають гарні дружні відносини з Росією.

Раніше Ян Томбінський заявляв, що асоціація з ЄС зробить Україну привабливішою для самих українців.
XS
SM
MD
LG