Доступність посилання

ТОП новини

Луценко цього тижня летить лікуватися до Польщі


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко має намір у четвер, 25 квітня, вилетіти до Польщі, де продовжить своє лікування.

«Якщо ви пообіцяєте, що не стоятиме перед літаком на злітній смузі, то скажу, що лечу в четвер», – сказав Луценко після зустрічі з екс-президентом Європарламенту Петом Коксом і екс-президентом Польщі Александром Квасневським.

За словами колишнього міністра, в понеділок він планує зустрітися з представниками дипломатичного корпусу в Україні, щоб подякувати за зусилля в євроінтеграційному напрямі. «Після цього я зустрінуся ще з деякими важливими для мене людьми, а в четвер вирушу до Польщі, щоб лягти в польську лікарню, запрошення до якої я отримав від керівника Ради міністрів Польщі, пана Туска», – розповів Луценко.

Як зауважив екс-міністр, він наразі не знає, як довго перебуватиме в лікарнях за кордоном, оскільки про це можуть сказати лише медики.

7 квітня президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, який відбував чотирирічний термін покарання у колонії.

Екс-міністру з початку року зробили дві операції – першу в січні, ще коли він перебував у колонії, другу – 16 квітня.

Глава польського уряду Дональд Туск запросив Луценка до Польщі для продовження лікування.

Пенітенціарна служба дала дозвіл на виїзд екс-міністра за кордон. Судові вироки щодо нього далі чинні в частині, яка не стосується позбавлення волі – помилування стосувалося тільки цього основного покарання.
XS
SM
MD
LG