Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст підготував свою позицію про вибори в проблемних округах – Лавринович


Олександр Лавринович
Олександр Лавринович
Міністерство юстиції очікує висновку європейських експертів щодо призначення повторних виборів народних депутатів у п’яти проблемних округах. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

«Міністерство юстиції готувало такі пропозиції, і їх зараз направлено на експертну оцінку до Венеціанської комісії, ОБСЄ, експертів Європейського Союзу, а також керівників усіх парламентських фракцій для того, щоб вони висловили свою точку зору за запропонованим проектом», – заявив Лавринович.

За його словами, пропозиції Мін’юсту з цього питання будуть представлені лише тоді, коли буде відповідь всіх цих інстанцій та експертів. При цьому Лавринович наголосив, що «це не можуть бути зміни до чинного закону».

Для України дуже важлива думка з цього питання і експертів з європейських структур, і всередині України, зокрема, консенсус політичних сил, наголосив міністр.

У п’яти одномандатних округах ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів і заявила, що парламент має призначити в них повторні вибори, а Верховна Рада натомість рекомендувала Центрвиборчкому призначити повторні вибори в цих округах. Нині чинне законодавство не внормовує цей момент.

Ідеться про округи № 94 (Обухів, Київська область), № 132 (Первомайськ, Миколаївська область), № 194 і № 197 (Черкаська область), № 225 (Київ, Шевченківський район).
XS
SM
MD
LG