Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція закликає Януковича звільнити Тимошенко


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Опозиція закликає президента Віктора Януковича звільнити колишнього прем’єра Юлію Тимошенко. Про це йдеться в зверненні партій «Батьківщина», УДАР і ВО «Свобода» до голів політичних груп Європарламенту.

У документі йдеться про те, що Тимошенко утримують в ув’язненні незаконно.

«Усім нам нещодавно здалося, що політичні репресії в Україні, під тиском світової демократичної громадськості, почали згортатися. На жаль, це була тільки ілюзія», – мовиться в зверненні.

В опозиції заявляють, що нещодавня заява Януковича про неможливість вирішення питання Юлії Тимошенко й розгляд у Харкові «сфальсифікованої проти неї абсурдної справи про нібито незаконне відшкодування податку на додану вартість 16 років тому, що вже була закрита Верховним судом, свідчить про продовження політичних репресій в Україні».

«Ми, три опозиційні політичні сили, заявляємо, що режим Януковича продовжує політичні репресії в Україні й не має наміру їх припиняти», – сказано в документі.

У зверненні зазначається, що для припинення політичних репресій опозиція закликає Януковича негайно звільнити Тимошенко, закрити всі сфальсифіковані проти неї справи, забезпечити її повну політичну і юридичну реабілітацію, не боятися її й дати можливість брати участь у виборах.

Екс-прем’єр відбуває 7-річне ув’язнення за справою про підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Крім того, на даний час у харківському суді розглядається справа про зловживання корпорації ЄЕСУ, яку очолювала Тимошенко.

Генпрокуратура також заявляє, що екс-прем’єр причетна до організації вбивства в 1996 році депутата Євгена Щербаня. Всі ці звинувачення Тимошенко відкидає.
XS
SM
MD
LG