Доступність посилання

ТОП новини

Щоб підвищити пенсії чорнобильцям, треба 60 мільярдів – Королевська


Наталія Королевська
Наталія Королевська
В українському бюджеті лише 11 мільярдів гривень виділені на чорнобильські пільги, тоді як лише на підвищення чорнобильських пенсій треба 60 мільярдів. Про це на зустрічі з працівниками Чорнобильської АЕС і зони відчуження заявила міністр соцполітики Наталія Королевська.

«Бюджет нам ніхто не підвищить, тому ми маємо оптимізувати наявні ресурси. Чорнобильці отримують пенсії, розраховані за рівнем зарплат 2007 року. Давайте діяти поетапно, підвищувати до рівня 2008 року», – сказала міністр.

Королевська не виключила, що для підвищення виплат працівникам зони скоротять інші, неефективні пільги, такі як виплати жителям заражених територій на харчування – по 1-3 гривень на людину на місяць.

Крім того, за словами Королевської, на особливому контролі перебувають ще два питання: врегулювання ситуації із дітьми, що народилися від громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також зі вдовами ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. «Ми маємо забезпечити соціальну справедливість щодо всіх, хто постраждав від аварії на ЧАЕС. Тому найближчим часом, Міністерство разом із громадськими організаціям напрацює проекти рішення по обох питаннях», – сказала міністр.
XS
SM
MD
LG