Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: суд відмовив адвокатові обвинуваченого в розгляді скарги щодо фальшування доказу


Обвинувачені зліва направо: Лев Просвірнін, Дмитро Рева, Віктор Сукачов, Віталій Федоряк (грудень 2012)
Обвинувачені зліва направо: Лев Просвірнін, Дмитро Рева, Віктор Сукачов, Віталій Федоряк (грудень 2012)
Жовтневий районний суд Дніпропетровська відмовив Віталієві Погосяну – адвокатові обвинуваченого в тероризмі Дмитра Реви – у черговій спробі захистити його підзахисного. Про це Радіо Свобода у вівторок повідомив сам Віталій Погосян.

«Я оскаржував у суді постанову слідчого, який закрив кримінальне провадження за фактом фальсифікацій доказу щодо мого підзахисного. Жовтневий районний суд мені відмовив. Я вважаю, що всі мої докази не були належно вивчені, тому я буду оскаржувати постанову Жовтневого районного суду в апеляційному суді вже цього тижня», – сказав Погосян.

За словами адвоката, мова йде про телефонний дзвінок, який під час обшуку з мобільного телефону Реви на мобільний іншого підозрюваного в тероризмі, політолога Віктора Сукачова здійснив не Рева, а співробітник правоохоронних органів, який проводив обшук. Саме той дзвінок став підставою для арешту Реви як «пособника в тероризмі».

Як зазначив адвокат, «з матеріалів розслідування видно, що факт фальсифікації встановлений і доведений, проте слідчий не бачить у цьому жодних правопорушень».

Він також заявив. що захисники Дмитра Реви наполягатимуть «на притягненні до відповідальності осіб, що порушили його права та штучно створили підстави для його арешту».

Раніше прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальне провадження за фактом фальсифікації доказу проти Дмитра Реви.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG