Доступність посилання

ТОП новини

«Криворіжсталь» опинилася біля «розбитого корита»? (Огляд преси)


Київ – Найбільше підприємство гірничо-металургійного комплексу України, продаж якого дотепер вважається найуспішнішою оборудкою в українській історії, нині опинилося біля «розбитого корита», стверджує газета «Україна молода». До такого вкрай песимістичного висновку журналістів спонукала низка факторів. Найголовніший із них – зменшення шаленими темпами кількості тих, хто працює на підприємстві. Якщо у кращі часи на «Криворіжсталі» нараховувалося до 60 тисяч осіб, то зараз – лише 12,6 тисячі осіб. Про інші проблеми підприємства йдеться в статті «Як гартувалася «Криворіжсталь».

Криза української адвокатури сьогодні вже стала очевидною, стверджує дописувач газети «День» і називає 12 ознак, які вказують на це. Зокрема, автор статті називає розкол адвокатської спільноти за регіональною ознакою і стимулювання цього розколу владою; розправа нинішньої адвокатської верхівки з усіма, хто «не з ними». А ще реалізацію в Україні проекту «колгоспної» адвокатури, коли в «єдину професійну організацію» зігнано всіх адвокатів, нехтуючи їхнім волевиявленням. Про інші ознаки кризи адвокатури і її причини розповідається в матеріалі «Сьогодні в Україні адвокатської таємниці не існує!».

Петро Порошенко продає частку в журналі «Кореспондент», сайту korrespondent.net і радіостанції «Наше радіо». Його партнер – медіагрупа United Media Holding – тепер буде єдиним власником цих активів. Враховуючи політичні амбіції Петра Порошенка, продавати медіаактиви зараз нелогічно. Тому народний депутат готується інвестувати в новий проект у сфері ЗМІ. Про це розповідає «Комерсант Україна» у статті «Позаштатний «Кореспондент».

В Україні не вщухає скандал, пов'язаний з пропозицією Міністерства фінансів закрити школи естетичного виховання. Як нагадує газета «Факти», у рамках «оптимізації державних установ» чиновники запропонували перевести на самоокуповування музичні і художні школи по всій країні. Детальніше про те, як Міністерство фінансів вирішило підвищити рівень фінансового забезпечення місцевих бюджетів за рахунок дітей, йдеться в рубриці «Винахідливі ви наші».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG