Доступність посилання

ТОП новини

ТВі не працюватиме, поки журналістам не пояснять ситуацію – Томенко


Микола Томенко
Микола Томенко
Телеканал ТВі не зможе запрацювати доти, доки журналістам не пояснять, хто є власником каналу і яка подальша стратегія його розвитку. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова, заступник голови ВО «Батьківщина» Микола Томенко.

«Поки журналісти, по-перше, не побачать реальних документів, по-друге, реально людину, яка претендує на те, що вона – власник, поки вони не почують і від Кагаловського, і від іншої сторони, якою є стратегія розвитку каналу і подальша доля їх на цьому каналі, на жаль, канал не буде працювати», – сказав він.

За його словами, те, хто зараз є власником каналу, «загадка». «Тому що на всі запитання цей, я сказав би, навіть представник власника сказав: я тут, умовно кажучи, представляю інтереси. А хто власник? Я не можу сказати. Або: не знаю. Тобто вийшло таким чином, що ця історія ще утаємничена з точки зору, що це за люди, яка природна грошей, яка політична позиція чи відсутність політичної позиції», – заявив політик.

Як заявив Томенко, майбутня концепція каналу наразі незрозуміла. «Можливо, вихід із ситуації якраз і полягає у тому, що колективу і нам будуть презентовані дві, умовно кажучи, стратегії розвитку каналу, починаючи від юридичної, фінансової складової і, найважливіше, змістовної концептуальної інформаційної. І тоді журналісти вже більш-менш зрозуміють, що їх чекає. Якщо це, наприклад, буде чи музичний канал, чи культурологічний – це одна історія, якщо це формат теперішнього інформаційно-суспільного – це інша історія», – сказав депутат.

Томенко підсумував, що вчорашні події на ТВі створили проблему «довіри до нового власника, створив проблему по довірі до каналу загалом і зробив дуже погану штуку, тобто конфлікт і в середині колективу». «Учорашній день, я думаю, що поганий день і для свободи слова, і для каналу, і для опозиції, і для глядачів. Чому? Тому що, на мою думку, якщо допустити, наприклад, що є реалістично новий власник, він все законно оформив, діє він адекватно і у відповідності до чинного законодавства, так як він організував роботу з колективом, журналістами і з нами», – сказав Томенко.

23 квітня прес-служба ТВі повідомила, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. За повідомленням, новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

Катеринчук і власник ТВі Костянтин Кагаловський заявили про рейдерське захоплення телеканалу.

Колектив каналу ТВі оголосив страйк до вирішення конфлікту між власниками телеканалу.
XS
SM
MD
LG