Доступність посилання

ТОП новини

Суд відклав питання про зміну умовного терміну Іващенку


Валерій Іващенко
Валерій Іващенко
Апеляційний суд Києва відклав до 12 вересня розгляд скарги прокуратури про зміну для колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка умовного терміну покарання на реальний. Таке рішення під час сьогоднішнього судового засідання на прохання прокуратури ухвалила колегія суддів Апеляційного суду.

Сторона держобвинувачення, аргументуючи прохання про перенесення засідання, зазначила, що за наявною інформацією Іващенко перебуває на лікуванні.

У свою чергу по завершенні судового засідання адвокат Іващенка Борис Нечипоренко назвав дії прокуратури нелогічними, оскільки спочатку, за його словами, держзвинувачення має намір змінити міру покарання, а потім з’ясовує, що людина хвора і перебуває на лікуванні.

Прокуратура оскаржує рішення Голосіївського райсуду столиці, який відмовив кримінально-виконавчій службі змінити термін покарання Іващенку.

Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони України, підписав план санації Феодосійського судномеханічного заводу. Цей документ передбачав реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яка забезпечувала розміщення і збереження мобілізаційних матеріальних резервів.

Рік тому Печерський райсуд Києва засудив Валерія Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод».

14 серпня колегія суддів Апеляційного суду Києва пом’якшила вирок, звільнивши Іващенка від відбування основного покарання з іспитовим терміном на 1 рік.

Пізніше Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок Іващенку – п’ять років умовно.
XS
SM
MD
LG