Доступність посилання

ТОП новини

«У «фактора Тимошенко» вичерпався термін» (огляд преси)


Київ – Проблема вибіркового правосуддя щодо українського екс-прем’єра стала наріжним каменем зовнішньої і внутрішньої політики України. При цьому сама Юлія Тимошенко в суспільному сприйнятті перетворилася на політичне явище і навіть якусь абстракцію, стверджує тижневик «Коментарі». Видання зауважує, що підсумком трирічної атаки на лідерку опозиції є красномовний факт: довести мільярдні збитки від діяльності прем’єра Тимошенко досі так і не вдалося. Водночас ізолювання Тимошенко від суспільства, котре триває вже 21 місяць, боляче вдарило по її харизмі публічного оратора. Спілкування за допомогою листів, які зачитують її дочка Євгенія Тимошенко та захисник Сергій Власенко, цю проблему вирішити не можуть у принципі, для цього потрібен живий контакт із суспільством. Проблема з комунікацією нікуди не поділася, а оперативний контроль над політичними процесами не може здійснюватися із-за ґрат апріорі. Перетворення Тимошенко на символ, прапор, плакат та інші абстракції позбавляють її основоположних рис реального політика, і якраз у цьому влада може поставити собі «залік». Про це видання наголошує в статті «У «фактора Тимошенко» вичерпався термін».

Ситуація на ТВі вийшла за рамки конфлікту в одному колективі, констатує газета «День». І не випадково, адже вона ще раз засвідчила реальність наслідків антиправил, за якими грають в українському медіа-середовищі. Судячи з подій, повної відкритості немає як у позиціях старого, так і нового менеджменту каналу. Докладніше з коментарями видання щодо ситуації з ТВі можна ознайомитись в публікації «Дефолт української журналістики».

30 квітня – останній день подання декларацій про майновий стан та отримані громадянами доходи в минулому році. Цьогорічна система дещо відрізнялась від минулого року. Нова форма податкової декларації успішно пройшла випробування практикою й отримала позитивні оцінки експертів. Головна новація – це можливість подавати декларацію в електронному вигляді. Це суттєво допомогло уникнути черг та заощадити час. Покращення відбулися не лише в податковій системі, а і в статках багатьох можновладців. Газета «Україна молода» проаналізувала динаміку капіталів тих, хто сьогодні керує Україною. Зокрема, президент Янукович, уже третій рік поспіль піднімає вгору – причому суттєво – планку свого майнового стану, вимірюючи приріст власного капіталу мільйонами гривень. А от більшість депутатів – на чолі з головою Верховної Ради – узагалі ухиляються від публічного «вивертання кишень». Стаття називається «Раз на рік ми з друзями… вивертаємо кишені».

Незабаром на дорогах у місцях підвищеної аварійної небезпеки, а таких в Україні 1807, розмістять установки, які зніматимуть на фото і відео правопорушення. Дані про порушення будуть надсилатися власникам машин із трьома фотографіями – загальне тло дороги, номер машини і конкретний момент фіксації порушення. Так званий «лист щастя» буде приходити порушнику упродовж двох-семи днів. Докладніше з планами ДАІ знайомить читачів газета «Сегодня» у публікації «Листи щастя» вирішили повернути».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG