Доступність посилання

ТОП новини

Зламати мене й закрити канал ТВі не вдасться – Кагаловський


Костянтин Кагаловський
Костянтин Кагаловський
Київ – Конфлікт довкола телеканалу ТВі не стихає. Бізнесмени, які називають себе власниками та інвесторами телеканалу, провели у четвер у Києві дві окремі прес-конференції, однак спільної точки зору не досягли.

Частина колективу телеканалу ТВі страйкує третій день поспіль через зміну керівництва і власників. Вони вимагають звільнення новопризначеного генерального директора Артема Шевченка. Також колектив просить оприлюднити документи, де вказане реальне прізвище власника каналу.

Наталя Катеринчук, яку усунули з посади генерального директора телеканалу ТВі, наголосила у четвер на прес-конференції, що журналісти занадто зосереджують уваги на керівниках телеканалу. Головна ж проблема, за словами Катеринчук, – це те, що телеканал незаконно привласнили.

«Найбільша проблема – чи існуватиме телеканал у подальшому?! Особисто я не вірю в те, що ці люди мають добрі наміри. А по-друге, усі речі мають відбуватися законно. Якщо в однієї людини є бажання щось купити, а в іншого – щось продати, то це має проходити у законний спосіб. І якщо людина, якщо бажає щось купити, показує довіреність і документи... Але ж ми з вами нічого не бачили! Щодня ми обговорюємо якусь мильну бульбашку і щоразу вона більшає, її все більше роздивляються у провладних кабінетах і кажуть «Дивіться, як там в опозиції добре. Вони не можуть щось поділити, у них бізнес-корпоративні конфлікти». Розумійте, нас усіх відводять від головного!» – сказала Катеринчук.

За словами Катеринчук, проблема ТВі ще й у тому, що він не поширений в Україні, адже в нього відібрали частоти. Якщо ж частоти повернуть при умові, що зміниться редакційна політика, то зміниться і сутність, і об’єктивність інформації на каналі, резюмує Катеринчук.

Довіреність Альтмана фальшива – Кагаловський

Американський бізнесмен Олександр Альтман, який називає себе інвестором телеканалу, повідомив, що володіє контрольною часткою в ТВі і має відповідну довіреність.

Альтман каже, що володіє 95% акцій. За його словами, він придбав у колишнього акціонера телеканалу Олега Радченка 1%, а тоді збільшив його до 95%. На запитання журналістів, яким чином йому вдалося так збільшити відсоток акцій, Альтман сказав, що після зборів було ухвалене рішення про переуступку частки.

«Тобто ви, Олександр Альтман, на основі довіреності передали собі, Олександру Альтману, 94% акцій? Так (оплески залу – ред.)»

Також Альтман сказав, що канал буде розвиватися й працювати у вільному режимі, а журналісти будуть незалежні.

Натомість підприємець Костянтин Кагаловський стверджує, що довіреність Альтмана фальшива. Єдиним власником телеканалу на сьогодні Кагаловський називає себе.

«Для мене особисто важливо, щоб в Україні залишався цей канал, тож зламати мене й закрити канал не вдасться. Для мене принципово, щоб у людей залишалася можливість, що думаєш, те й сказати, а у глядачів – це побачити», – сказав Кагаловський.

Тепер, за його словами, він планує подавати позов до суду, щоб довести підробку документів.
  • Зображення 16x9

    Богдан Красавцев

    Співпрацюю з Радіо Свобода із жовтня 2012 року. Навчаюся в Інституті журналістики Київського міжнародного університету. Отримую кваліфікацію магістра. Пишу на економічні та суспільні теми. Захоплююся грою на музичних інструментах, українською поезією та історією.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG