Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром»: Київ не реагує на критику реверсних схем


Органiзатори постачання природного газу з Європи в Україну не вiдреагували на критику російського «Газпрому». Про це заявив офіційний представник російського газового монополіста Сергій Купріянов.

«Iнiцiатори всяких непрозорих, так званих реверсних схем iз нашим транзитним газом, що йде через Україну, нiяк не вiдреагували – очевидно, сказати нічого», – сказав Купрiянов.

Днями речник «Газпрому» заявив, що «фiзичний реверс з Європи в Україну просто неможливий – немає окремого газопроводу». Тому, за його словами, можна вести мову «лише про якiсь «паперовi» непрозорi операцiї, iз законнiстю яких необхiдно розбиратися». «Якщо для вiртуального «реверсу» використовується наш транзитний газ – це пряме порушення, за яке доведеться вiдповiсти», – зазначив вiн.

Купрiянов наголосив, що «такi речi перевiряються i доводяться» і висловив переконання, що «серйознi європейськi компанiї не братимуть участi в сумнiвних газових угодах з Україною, в яких використовується газпромiвський газ, який «Нафтогазу» не належить».

Україна з листопада 2012 року розпочала iмпорт природного газу з Нiмеччини через територiю Польщi, з квiтня 2013 розпочалися постачання з боку Угорщини, тривають переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунiї.
XS
SM
MD
LG