Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні партії хочуть об’єднатися (огляд преси)


Київ – Партії, що входять в об’єднану опозицію «Батьківщина», можуть об’єднатися вже в травні, переконує тижневик «Фокус». Не виключено, що це може відбутися під час акції «Вставай, Україно!» 18 травня. На лідерство претендує Арсеній Яценюк. Саме тому, як пише видання, в Партії регіонів поставлене завдання його дискредитувати. Зокрема, експерт тижневика стверджує, що олігархічна частина Партії регіонів хоче, щоб у другий тур президентських виборів з Віктором Януковичем потрапив не Арсеній Яценюк чи Олег Тягнибок, а Віталій Кличко. Тоді можливий програш у другому турі не стане трагедією для олігархів, оскільки Кличко не такий радикальний, як Тягнибок, і не такий опозиційний, як Яценюк. Так чи інакше, підсумовує «Фокус», бренд «Батьківщина» подарують не безоплатно. Ймовірно, між Яценюком і Тимошенко може бути підписаний неформальний пакт, де будуть обумовлені подальша співпраця і обов’язки. Докладніше про це йдеться в статті «Лишилося лише ім’я».

Лідера державного вуглевидобутку підприємство «Макіїввугілля» непомітно почали приватизувати: за борги з аукціону було продано частину активів холдингу. Про це розповідає тижневик «Коментарі» у статті «Шахтарів продають частинами».

Щороку в Україні реєструється близько 200 нових громадських організацій національного або міжнародного рівня. Однак, як зауважує тижневик «Коментарі», далеко не всі з них висловлюють інтереси хоч якоїсь громадськості. Сотні громадських організацій продовжують створюватися для того, щоб відбивати, вибивати і заробляти гроші. Докладніше про те, хто і як використовує громадські організації, що і чому заважає творчим спілкам, кому і для чого потрібні благодійні фонди, йдеться в статті «Мутації громадянського суспільства».

Аналіз декларацій доходів українських чиновників засвідчує, що в середньому кожен з них володіє активами вартістю близько 6 мільйонів американських доларів, а в цілому вони заробляють удвічі більше, ніж їхні колеги з Польщі, де середня зарплата в країні втричі вища, ніж в Україні. Про це розповідає тижневик «Кореспондент» у публікації «Влада мільйонерів».

Через проблеми з серцево-судинними захворюваннями щорічно помирають 500 тисяч українців. Як переконує тижневик «Фокус», щонайменше 80% із них могли б прожити на 10–15 років довше. Серед причин передчасних хвороб – неправильне харчування, фізична інертність, цигарки та алкоголь. Стаття називається «Справи сердешні».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG