Доступність посилання

ТОП новини

Богатирьова презентувала книгу на чорнобильську тематику (ВІДЕО)


Богатирьова презентувала книгу «Атомні опіки людства»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:41 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Богатирьова презентувала книгу «Атомні опіки людства»

Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова презентувала авторську книгу «Атомні опіки людства», в якій аналізує наслідки світових ядерних інцидентів і закликає шукати альтернативних, безпечніших джерел енергетики.

Вихід видання у світ автор приурочила до 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

За її словами, книга адресована медикам, а також державним службовцям і громадським діячам, які переймаються наслідками Чорнобильської трагедії, але не розуміють, що причиною катастрофи може стати нерозумне й недбале поводження з атомом.

«Енергія атома неодноразово обпалювала людство. Хіросіма і Нагасакі доповнились Киштимською трагедією, Трі-Майл-Айлендом, Чорнобильською катастрофою, Фукусімою. Усі ці випадки символізують причинно-наслідковий ланцюг гонитви за енергією. Напевно, настає час розірвати зачароване коло. Просто потрібно поглянути на проблему через людино-центричні підходи і з відповідальністю за світ і природу, в якій ми живемо», – вважає міністр.

Також у підсумках дослідження Богатирьова закликає «не добудовувати додаткових енергоблоків вчорашнього і створювати неядерні генеруючі потужності».

Видання, матеріали до якого автор збирала більше 5 років, вийде друком наступного тижня і буде безкоштовно передане цільовій аудиторії. Крім того, прочитати книгу зможуть усі охочі, адже вже сьогодні електронна версія «Атомні опіки людства» з’явиться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомляє Богатирьова, книгу друкує за власний кошт. Наклад видання – дві тисячі примірників.
XS
SM
MD
LG