Доступність посилання

ТОП новини

Посол Німеччини сподівається на підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС у листопаді


Крістоф Вайль
Крістоф Вайль
Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль сподівається, що угоду про асоціацію Україна-ЄС буде підписано на саміті Східного партнерства у листопаді поточного року.

«Керуючись інтересами Німеччини і Європейського Союзу, я дуже хотів би, щоб цю угоду було підписано в листопаді 2013 року», – зазначив дипломат в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» (DT.UA).

«Часто доводиться чути: «Вони поводяться так, начебто угода про асоціацію є подарунком для України». Ні. Цей документ – конденсат спільних інтересів», – сказав Вайль.

Він також наголосив, що «угода визначає легітимне місце України в Європі зараз», а також що вона «фактично є визнанням європейської належності України».

«Тому без надмірного пафосу можна сказати, що ця угода доленосна для України. Ну, і для нас. Адже для того, щоб продовжувати йти європейським шляхом розвитку, Україні потрібні реформи та модернізація. А в них і полягає суть цієї угоди. Поглиблена та всеохопна зона вільної торгівлі – дуже важлива складова частина документа. Вона, як і політична частина договору, дасть потужний поштовх Україні для подальшого розвитку», – пояснив посол.

«Зараз дуже важливий зі стратегічної точки зору час для обох партнерів – це шлях, що веде нас до саміту у Вільнюсі. Я не хотів би думати про те, що на цьому шляху залишаться бар’єри, які завадять нам підписати угоду про асоціацію», – поділився своїми сподіваннями німецький дипломат.

Саміт «Східного партнерства», де українська сторона очікує підписати угоду про асоціацію з ЄС, має відбутися у листопаді у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG