Доступність посилання

ТОП новини

У Львові на річницю створення дивізії СС «Галичина» провели марш


Близько двох тисяч людей взяли участь у параді, присвяченому 70-й річниці створення дивізії СС «Галичина» у неділю у Львові. Люди зібралися біля пам’ятника лідеру ОУН Степану Бандері. Вони несли два великих плакати, на одному було зображено фото вояків дивізії з її гербом і написом «За Україну билися до смерті» і плакат з портретами Максима Залізняка, Івана Сірка, Романа Шухевича і Павла Шандрука, внизу якого було написано: «Наша честь - наша вірність».

Марш пройшов центральними вулицями міста до площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку.

Водночас традиційні організатори параду – рух «Автономний опір» – напередодні маршу поширили заяву про неучасть у марші у зв’язку з тим, що представники ВО «Свобода» «захопила офіційні зустрічі, групи і підписки «Автономного опору» в соціальних мережах і заявляють, що тепер акція відбудеться під їхнім керівництвом».

14-у гренадерську дивізію військ СС (Waffen SS) «Галичина» створила 1943 року на Західній Україні німецька окупаційна влада. Наприкінці війни з’єднання перейменували на 1-у Українську дивізію Української національної армії, його бійці присягнули на вірність Україні.
XS
SM
MD
LG