Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську відкрилася виставка писанок (ФОТО)


Виставку «Поезія української писанки» представили у понеділок студенти Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Студенти спеціальності «Декоративно-прикладене мистецтво» розповіли, що перед тим, як взятися до роботи, вивчали традиції українського писанкарства, орнаменти, символіку.

«Кожен вибирав собі малюнок, який йому подобався. Вибирали орнаменти з різних регіонів країни», – сказала студентка 1-го курсу Марія Молотова.

Писанкарство Луганщини представлено слобожанським письмом. На виставці можна побачити як традиційні українські писанки, розписані воском, так і роботи в інших техніках.

«Тут представлена техніка травлення (малюнок наноситься воском, а потім яйце опускається в оцет), розпис на дерев’яній основі олійними, акриловими фарбами, гуашшю. Також є роботи, які виконані в техніці бісероплетіння, наклеювання стразів, паєток та інше», – розповіла старший викладач кафедри образотворчого мистецтва і професійної майстерності Інституту культури і мистецтв Валентина Чупіна.

Експозиція розмістилася в університетському храмі святої Тетяни.
XS
SM
MD
LG